info@sdllogistics.com
+98 (77) 33 33 37 22
English / فارسی

کارنامه بزرگترین بندر ایران در سال ۹۶ به روایت آمار و ارقام/ حرکت بندر شهید رجایی برای نسل سومی شدن

61470_orig

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ضمن اشاره به رونق هشت درصدی تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیرنفتی در بزرگترین بندر بازرگانی ایران، از جهش ۵۴ درصدی ترانشیپ، افزایش ۲۳ درصدی ترانزیت و رشد ۸٫۶ درصدی صادرات طی سال ۹۶ خبر داد.

 اله مراد عفیفی پور در گفتگو با خبرنگار مانا، ضمن تشریح عملکرد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی طی دوره زمانی آغاز سال ۹۶ تا ۱۵ اسفند ماه جاری، اظهار داشت: طی دوره زمانی یاد شده، در مجموع ۸۳ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۴۴۴ تن کالای نفتی و غیر نفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد که نسبت به  سال گذشته، با رشد مثبت ۸٫۶درصدی مواجه شد.
وی افزود: طی مدت یاد شده، ۵۷ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۶۳ تن کالاهای غیر نفتی تخلیه و بارگیری شد که ۱۱٫۱ درصد افزایش عملیات در این نوع از کالاها را شاهد بودیم. علاوه بر این، ۲۵ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۸۱ تن به فرآورده های نفتی با رشد ۳٫۴ درصدی اختصاص دارد.
عفیفی پور، میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در مهم ترین بندر بازرگانی ایران را ۳۷ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۸۳۵ تن با رشد مثبت ۸٫۶ درصدی اعلام کرد و افزود: طی این دوره زمانی، رقمی بالغ بر ۹ میلیون و ۳۲۲  هزار و ۸۷۸ تن کالای غیر نفتی از طریق این بندر وارد و بیش از ۵۱ هزار و ۶۷۲ تن نیز کابوتاژ(حمل و نقل ساحلی) شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان حجم کل کالاهای ترانزیت شده از طریق بندرشهید رجایی را بالغ بر پنج میلیون و ۱۳۵ هزار و ۶۹۰ تن با افزایش ۲۳ درصدی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ترانشیپ کالاهای غیرنفتی شامل حجمی بالغ بر سه میلیون و ۲۸۲ هزار تن با افزایش ۵۴ درصدی نیز از طریق خطوط کشتیرانی فیدری به بنادر دیگر جنوب کشور به انجام رسید که این اقدام گامی مهم در راستای تبدیل بندر شهید رجایی به یک بندر کانونی محسوب می شود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در ادامه به تشریح آمار عملیات بندری در بخش نفتی این مجموعه بندری که بندر خلیج فارس نام دارد، پرداخت و گفت: از آغاز سال جاری تا ۱۵ اسفندماه، هفت میلیون و ۶۱۸ هزار و ۸۳۱ تن فرآورده های نفتی به خارج از کشور صادر، ۱۵ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۱۹۰ تن کابوتاژ، ۴۳ هزار و ۱۳۵ تن فرآورده نفتی ترانزیت و دو میلیون و ۶۶۸ هزار و ۹۲۵ تن از اینگونه کالاها، نیز وارد بندر شهید رجایی کشور شد.
عفیفی پور همچنین از تخلیه و بارگیری دو میلیون و ۵۱۵ هزار و ۹۷۸ TEU کانتینر و رشد ۱۵ درصدی حجم این عملیات در پیشرفته ترین بندرکانتیتری کشور طی سال جاری، نیز سخن به میان آورد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین از تردد سه هزار و ۷۹۶ فروند کشتی های اقیانوس پیما و انواع شناورهای دریایی از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: تعداد سه هزار و ۱۹۷ فروند از این شناورها، بالای هزار تن و ۵۹۹ فروند نیز زیر هزار تن وزن داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: در شرایطی که بیش از ۹۰ درصد جابجایی محموله های تجاری کشور از طریق حمل و نقل دریایی صورت می گیرد، بندر شهید رجایی به تنهایی عهده دار بیش از ۵۳درصد حجم کل این مبادلات در زمینه ترانزیت، واردات، صادرات و سایر فعالیت های بندری است.
وی در این باره ادامه داد: بندر شهید رجایی در وضعیت فعلی ۲۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد که در این اراضی ۲۲۰ هکتار محوطه بارانداز و ۲۴ هکتار انبار مسقف احداث شده است و ارائه خدمات به کشتی ها در بیش از ۴۰ اسکله با طول مجموع بیش از ۶۰۰۰ متر، در ایمنی کامل و کوتاه ترین زمان ممکن به انجام رسد.
به گفته عفیفی پور در حال حاضر، بندر شهید رجایی به عنوان اصلی ترین بندر تجاری ایران با بیش از ۸۰ بندر مطرح جهان مرتبط است و ضمن انعقاد چند معاهده بین المللی با ۶ بندر جهان پیمان خواهرخواندگی دارد.
وی با اشاره به  نگاه محوری دولت به صنعت حمل و نقل اظهار داشت: این دستاوردها تنها نقطه آغاز روند صعودی جایگاه بندر شهید رجایی تلقی شده و برنامه های بلند مدت تری نیز در دستور کار دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این رابطه خاطرنشان کرد: ساخت سه پست اسكله بتني ۱۰۰ هزار تني كه مجموعاً ۳۴ ميليون تن به ظرفيت فعلي بندر شهيد رجايي اضافه مي كند، موجب تسهيل صادرات محصولات توليدي پالايشگاه هاي كشور مي شود.
به گفته این مقام مسئول، در نهم اسفند ماه سال جاري عمليات اجرايي مرحله تکمیلی فاز ۳ پایانه کانتینری این بندر با حضور رييس جمهوري اسلامي ايران آغاز شد كه بهره برداری کامل از اين طرح، موجب افزايش ظرفيت ترمينال هاي كانتينري اين بندر به هشت ميليون TEU خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین به موازات احداث حوضچه ها و ساخت اسکله های جدید، افزایش پسکرانه های این بندر به میزان دو برابر مساحت کنونی در دستور کار قرار دارد که الحاق ۲۷۰۰ هکتار اراضی واقع در شمال بندر در همین راستا عملیاتی شده است.
عفیفی پور خاطر نشان کرد: اضافه شدن این اراضی جدید به منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، یک شهر لجستیکی بزرگ را در شمال بزرگترین بندر تجاری کشور شکل خواهد داد تا بستر لازم برای پیوستن این بندر به باشگاه بنادر نسل سومی جهان فراهم شود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی اظهار داشت: همزمان با توسعه فیزیکی این بندر، تلاش هایی برای توسعه زیرساخت ها، به کارگیری نیروی انسانی کارآمد، تجهیزات مدرن، تکنولوژی هوشمند، زیرساخت های مخابراتی همچون فیبر نوری، فن آوری های نوین ارتباطی و همچنین ترغیب بخش خصوصی به سرمایه گذاری در بندر شهید رجایی در جریان است تا این بندر، حرکتی شتابان را برای گرفتن سهم بیشتر از حمل و نقل دریایی و تجارت بین المللی آغاز کرده و برای قرار گرفتن در جایگاه نخست بنادر منطقه در افق چشم انداز ۲۰ ساله کشور، برنامه هایی را به اجرا درآورد.
وی در پایان، ایجاد و راه اندازی شهر لجستیکی بندر شهید رجایی، طراحی و راه اندازی نرم افزار جامع بندری(PCS) و هوشمندسازی فرآیندها و گام نهادن در مسیر بندر سبز، ساخت و راه اندازی آزادراه شهید رجایی، ساخت و راه اندازی ترمینال ریلی ـ نفتی، ساخت و راه اندازی ترمینال ریلی ـ مواد معدنی، طراحی و راه اندازی ترمینال مکانیزه غلات، طراحی و راه اندازی ترمینال مکانیزه مواد معدنی، تدوین و اجرای برنامه جامع توسعه منابع انسانی و همچنین برنامه ریزی و راه اندازی ترمینال کالاهای سردخانه ای را به عنوان بخشی از برنامه های آتی بزرگترین بندر تجاری کشور برشمرد.
کارنامه بزرگترین بندر ایران در سال ۹۶ به روایت آمار و ارقام/ حرکت بندر شهید رجایی برای نسل سومی شدن